Mirja Anunti-Virta

Työtä fysioterapeuttina olen tehnyt jo vuodesta 2004 ja into asiakastyöhön ja uusiin haasteisiin on säilynyt läpi tämän ajan. Käyn aktiivisesti koulutuksissa ja näihin vuosiin niitä on mahtunut aika paljon, lyhyempiä sekä pidempiä.

Itselle merkityksellisimpiä ovat olleet heti uran alussa manipulatiivisen fysioterapian koulutus Lahdessa Maitland-konseptiin liittyen. Sieltä jäi käyttöön ajattelutapa, mikä ohjaa toimintaani terapeuttina edelleen. Tämän lisäksi tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapian erikoistumisopinnot Tampereella, fasciakoulutukset niin Suomessa kuin Italiassa sekä suoravastaanottokoulutus Helsingissä. Nyt hurahdin vielä hyvinvointialalle räätälöityyn merkonomi koulutukseen, missä on nimenomaan digitalisaation näkökulma huomioituna.Siitä syystä tässä aktivoidutaan tälläkin saralla .

Fysioterapian ja fasciamanipulaation lisäksi teen hierontaa ja kuumakivihierontaa sekä intialaista päähierontaa hemmottelua kaipaaville. Käytössäni on myös LPG-alipainehoitolaite, mikä mahdollistaa erilaisten tekniikoiden hyödyntämisen asiakkaalle tarpeen mukaan, mm. ennen ja jälkeen leikkauksia, kipuohjelmat, vartalon muokkaus, kireydet, turvotukset, rentoutuminen, palautuminen.

Käydyt kurssit

 

Irene Lindström

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2018. Vaikkakin vuosia alalla on vielä melko vähän, niin olen saanut jo monipuolisesti työkokemusta sekä yksityiseltä, että kunnalliselta puolelta. Tähän mennessä opettavaisin lisäkoulutus on ollut Osteopatiakoulun Manuaalisten taitojen erikoistumiskoulutus, joka avasi hieman osteopatian näkökulmaa ja ohjasi ajattelemaan yhä kokonaisvaltaisemmin. Mielestäni tärkeintä onkin kohdata asiakas yksilönä ja kohdentaa terapia sekä mahdolliset harjoitteet juuri sen hetkisten tarpeiden mukaan. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, mikä on auttanut ymmärtämään, kuinka tärkeää harjoittelu on osana kipujen hallintaa ja toimintakyvyn ylläpitoa.